
Dabīga aizsardzība, ko sniedz zaļā
daba-augu izcelsmes produkts Resveratrols ir viens no spēcīgākajiem dabā
esošajiem antioksidantiem. Ķīniešu un Japānas tradicionālajā medicīnā to jau
vairāk kā 2000 gadus izmanto organisma attīrīšanas, profilakses un
ārstnieciskajos nolūkos.
Novājināts organisms ir uzņēmīgs pret
vīrusiem un baktērijām, jo īpaši rudens un ziemas sezonā. Antioksidanti ir vitamīni, minerālvielas un fermenti,
kas spēj iznīcināt brīvos radikāļus, toksiskus savienojumus, kas pastāvīgi tiek ražoti organismā. Parasti organisms spēj ar tiem tikt galā, bet dažādu
nelabvēlīgu faktoru iespaidā brīvie radikāļi var veidoties lielākā daudzumā,
un, ja to līmenis ir pārāk augsts, šie savienojumi nodara šūnām kaitējumu. Ja zūd līdzsvars starp brīvo radikāļu
veidošanos un to izvadi, organisms netiek aizsargāts un traucējumi, ko sauc par
"oksidatīvo stresu", mūsu organismā izraisa progresējošu veselības
pasliktināšanos.
Resveratrols neitralizē organismā
izveidojušos brīvos radikāļus. Tiem uzkrājoties paātrinās novecošanās process,
rodas labvēlīga vide dažādu slimību attīstībai.
Resveratrols -
dabīgs augu izcelsmes produkts, ko satur vairāk kā 70 augu sugu (vīnogas,
lillijas, eikalipts, sūreņu un melantes dzimtas augi). Resveratrolu izstrādā augi kā dabisku reakciju uz apkārtējās vides radīto stresu.
Zinātniski pierādīts, ka Resveratrols palīdz
pret apkārtējās vides radīto stresu, piemēram, sēnīšu vai vīrusa infekciju,
patogēnu uzbrukumu, ultravioletajiem vai radioaktīvajiem stariem.
Pasaulē veikti
vairāk nekā divi tūkstoši Resveratrola pētījumu, kuru laikā konstatēts, ka Resveratrolam,
pateicoties tā spēcīgajai antioksidanta un fitoestrogēna iedarbībai, piemīt
labvēlīga iedarbība uz cilvēka organismu:
v Pretiekaisuma un antibakteriāla iedarbība
v Paaugstina imunitāti
v Tonizē un sniedz enerģiju
v Neitralizē un izvada brīvos radikāļus
v Stimulē un aktivizē šūnu reģenerācijas
procesus
v Sirds un asinsvadu sistēmas aizsardzība
v Ilgmūžība un vecuma slimību profilakse
v Uzlabo atmiņu
v Pazemina cukura līmeni asinīs
Jaunākais pētījums( Lin et al. BMC
Infectious diseases (2017) 17:14), kas
tika veikts 2017.gadā, pētīja Resveratrola iedarbība uz infekciju izraisītām
saslimšanām, tajā skaitā uz MERS-CoV. Pētījuma rezultāti apstiprina spēcīgu Resveratrola
pretvīrusu aktivitāti, proti, resveratrols samazina vīrusu spēju vairoties
organismā, mazināt iekaisumu, palīdz mazināt vīrusa izraisītu šūnu bojāeju.